10 porcí: 10 hrušek, lístkové těsto, karamel, rozinka, citrónová kůra,
Skořicová omáčka: 20 dkg cukru krupice, 2 dl vody, 7 cl citrónové šťávy, 10 g mleté skořice, 7 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vyváleného silnějšího listového těsta se nakrájejí větší trojúhelníky (aby se do nich zabalila hruška). Na každý dílek těsta se položí oloupaná hruška s vypíchnutým jaderníkem, naplněným směsí rozdrceného karamelového cukru, opláchnutých rozinek s trochou citrónové kůry a dobře se zabalí do těsta. Potom se hrušky vloží do ohnivzdorných misek a pečou v horké troubě 15 - 20 minut. Upečené se vyjmou, přelijí pikantní skořicovou omáčkou a pečou dalších 10 - 20 minut (ovoce musí být měkké, těsto zlatohnědé a křehké). Hrušky se podávají horké.
www.tacos.cz Dávky surovin se určují podle velikosti porce a ovoce.
www.tacos.cz Příprava skořicové omáčky: do dávky vody se nasype cukr, přidá citrónová šťáva, skořice a vše se vaří za stálého míchání asi 3 minuty. Po odstavení se do horké omáčky zamíchá čerstvé máslo.