Fazolové hašé s bylinkami
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 lžička olivového oleje, 1/2 lžíce másla, 1/2 červená cibule, 1/2 hrst tymiánu, 415 dkg červených brambor, 40 dkg fazolí z konzervy v chilli omáčce, 2/3 šálku zeleninového vývaru, 1/2 hrst zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, špetku soli a odrhnuté lístky tymiánu a povaříme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidáme brambory, oloupané a nakrájené na kostky a smažíme je, až začnou hnědnout, možná bude potřeba přidat trochu víc oleje, aby se to povedlo. Po 15 minutách, když brambory už skoro jsou hotové, vmícháme chilli fazole a necháme 10 minut bublat. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou, opepříme, dosolíme a podáváme horké.