Dušený celer s bílým vínem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušený celer s bílým vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  celery, 10 dkg slaniny, 10 dkg tvrdého sýra, 6 dkg hladké mouky, 1.215 dl bílého vína, 1.215 dl vývaru, citrónová šťáva, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Celer nakrájený na kousky na prst silné spaříme vařící vodou a necháme asi 10 minut stát, pak dáme na síto okapat. Dusíme na roztavených kostičkách slaniny, podléváme vývarem a bílým vínem, osolíme, okyselíme citrónovou šťávou. Nakonec zaprášíme moukou, a když omáčka přiměřeně zhoustne, posypeme vše strouhaným sýrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3449x    verze pro tisk

Dušený celer se smetanou

Plněné celerové placičky

Smažený celer s rajčaty

Smažený celer se studenou omáčkou

Smažený pikantní celer

Vařený celer s pikantní omáčkou