Chřestový salát s jogurtovou zálivkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg bílého chřestu, 150 dkg mladého zeleného chřestu, sůl, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžíce másla, 20 dkg žampiónů, 1/2 červená cibule, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce oleje, bílý pepř, 6 lžic bílého jogurtu, 2 lžíce sekané pažitky, řeřicha
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Olej a sherry ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře. Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Zdobíme řeřichou.