Bramborový salát s houbami
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 80 dkg brambor, 1/2 cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 20 dkg nakládaných hub v octovém nálevu, 3 lžíce oleje, ocet, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu, jemně nasekanou cibuli, pokrájené konzervované houby, sůl, pepř, špetku cukru, trochu zředěného octa a olej. Zlehka důkladně promícháme. Salát před podáváním zdobíme drobnými konzervovanými houbami a jemně pokrájenou zelenou petrželkou. Pro větší barevnost můžeme přidat plátky rajčat, nudličky červených paprik, plátky vajec vařených natvrdo apod.