cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou
(Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paštičky s telecím masem a křepelčími vejci

Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  

paštika: 30 dkg mletého telecího masa, 8  křepelčích vajec, 1/2  vejce, 1/2  žloutek na pomazání těsta, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 svazku bazalky, 15  sušených rajčat, sůl, mletý pepř,

těsto: 30 dkg hladké mouky, 12.15 dkg studeného másla, 6 cl vody, 2  žloutky, 1/2 lžička soli

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těsto: máslo nakrájejte na malé kostičky. Mouku dejte do mísy, přidejte máslo a sůl a konečky prstů promíchejte, abyste získali písčitou směs. Uprostřed udělejte důlek, přidejte vodu a žloutky. Dobře promíchejte a poté těsto rukou zploštěte, vložte do fólie a dejte na 1 hodinu odležet do chladničky.

www.tacos.cz Křepelčí vejce vařte 4 minuty ve vroucí vodě. Zbavte skořápky. Smíchejte v míse rozetřený česnek, nasekanou petrželku a bazalku. Přidejte mleté maso, sušená rajčata nakrájená na malé kousky, osolte a opepřete. Rozklepněte do směsi celé vejce a vše důkladně promíchejte. Nádivku rozdělte na jednotlivé porce, do každého kousku vložte oloupané křepelčí vajíčko a vytvarujte do kuličky.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte válečkem a vykrájejte podle počtu porcí kolečka o průměru 10 cm a menší o průměru 8 cm. Formičky na muffiny vymažte máslem a dno a stěny vyložte většími kousky těsta, propíchejte je vidličkou. Do formiček vložte masové kuličky, okraje těsta potřete žloutkem a přiklopte jako víčkem menšími kolečky těsta, přičemž dbejte na to, aby okraje držely pohromadě. Horní část potřete žloutkem a uprostřed nožem udělejte malý otvor ve tvaru kříže. Pečte 50 minut až 1 hodinu.

vloženo 02.06.2024    zobrazeno 341x    verze pro tisk

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Pasta alla Norcina

Marinovaný hovězí rumpsteak

Špaldové palačinky s rebarborou

Pâté di carote con salsa al gorgonzola e noci
(Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly)

Vývar z mrkve a topinamburů s černým čajem
(Brodo di carota e topinambur al tè nero)

Bramborové klínky s parmazánem

Jednoduché fenyklové pečivo

Fenyklová pizza

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Zapečený fenykl s parmazánem

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Kofty z vepřového a brambor

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Kuřecí nugety

Zapečené těstoviny s tuňákem

Celozrnné bagetky