Paštičky s telecím masem a křepelčími vejci - recept cpt. Cooka
Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille
8 porcí:  

paštika: 30 dkg mletého telecího masa, 8  křepelčích vajec, 1  vejce, 1  žloutek na pomazání těsta, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 svazku bazalky, 5  sušených rajčat, sůl, mletý pepř,

těsto: 30 dkg hladké mouky, 12.5 dkg studeného másla, 6 cl vody, 2  žloutky, 1 lžička soli

Těsto: máslo nakrájejte na malé kostičky. Mouku dejte do mísy, přidejte máslo a sůl a konečky prstů promíchejte, abyste získali písčitou směs. Uprostřed udělejte důlek, přidejte vodu a žloutky. Dobře promíchejte a poté těsto rukou zploštěte, vložte do fólie a dejte na 1 hodinu odležet do chladničky.
Křepelčí vejce vařte 4 minuty ve vroucí vodě. Zbavte skořápky. Smíchejte v míse rozetřený česnek, nasekanou petrželku a bazalku. Přidejte mleté maso, sušená rajčata nakrájená na malé kousky, osolte a opepřete. Rozklepněte do směsi celé vejce a vše důkladně promíchejte. Nádivku rozdělte na jednotlivé porce, do každého kousku vložte oloupané křepelčí vajíčko a vytvarujte do kuličky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte válečkem a vykrájejte podle počtu porcí kolečka o průměru 10 cm a menší o průměru 8 cm. Formičky na muffiny vymažte máslem a dno a stěny vyložte většími kousky těsta, propíchejte je vidličkou. Do formiček vložte masové kuličky, okraje těsta potřete žloutkem a přiklopte jako víčkem menšími kolečky těsta, přičemž dbejte na to, aby okraje držely pohromadě. Horní část potřete žloutkem a uprostřed nožem udělejte malý otvor ve tvaru kříže. Pečte 50 minut až 1 hodinu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka