cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Pasta alla zozzona

Kuřecí prsa v medové hořčici

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Telecí řízky zapečené v air-fryer

Bramborové kung pao

Chłodnik litewski

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mac and cheese s okrou a klobáskou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  415 dkg těstovin, 1/4 šálku olivového oleje, 90 dkg okry, 415 dkg andouillské klobásy, 1/2  cibule, 8 stroužků česneku, 1/4 šálku másla plus něco na vymazání, 1/4 šálku hladké mouky, 3 šálky mléka, 2 lžíce kreolského koření, 2 lžičky hořčičného prášku, 1/2 lžičky bílého pepře, 22 dkg čedaru, 22 dkg gruyèru, zelená petrželka, šalotka nakrájená na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přiveďte velký hrnec s osolenou vodou k varu. Vmíchejte krátké těstoviny (caserecce, penne) a za občasného míchání vařte podle návodu, dokud nejsou al dente. Slijte je a přendejte do velké mísy.

www.tacos.cz Na velké hluboké pánvi rozehřejte polovinu oleje. Přidejte okru nakrájenou na centimetrové kousky a za občasného míchání restujte, dokud nebude jasně zelená, asi 3 minuty. Vmíchejte okru do uvařených těstovin. Přepněte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte zbývající olej. Přidejte klobásku nakrájenou na půlkolečka, za občasného míchání smažte, až zhnědne, asi 8 minut. Odstavte z ohně. Pomocí děrované lžíce přeneste klobásu do těstovinové směsi. Tekutinu z pánve - až na jednu lžíci - vylijte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, za častého míchání smažte na středně vysoké teplotě, dokud nezměkne, asi 4 minuty, a během poslední minuty vaření přidejte drcený česnek. Odstavte z ohně. Cibulovou směs přidejte k těstovinám a promíchejte. Pánev vytřete dočista a rozpusťte na ní máslo.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo na pánvi zasypte moukou, stále míchejte, dokud jíška nezíská světlou barvu, 1 až 2 minuty. Postupně za stálého šlehání přidávejte mléko a přiveďte k varu. Dál míchejte, dokud směs nezhoustne, 1-2 minuty. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte kreolské koření (směs papriky, sušeného česneku a cibule, cayenského pepře, oregana a tymiánu), suchou hořčici a mletý bílý pepř. Vešlehejte polovinu strouhaného čedaru i gruyeru, dokud se nerozpustí. Omáčku nalijte na směs těstovin a promíchejte.

www.tacos.cz Máslem lehce vymažte zapékací misku. Do ní nalijte polovinu těstovinové směsi a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy. Posypte zbývajícím sýrem. Nahoru rozložte zbytek těstovin a uhlaďte. Pevně zakryjte alobalem. Pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut. Nakonec zvyšte teplotu v troubě, odkryjte zapékací misku. Sýr s makaróny zapékejte, dokud povrch místy nezhnědne, 6 až 8 minut. Nechte 10 minut vychladnout. Ozdobte petrželkou a šalotkou.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 20.07.2024    zobrazeno 199x    verze pro tisk

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou
(Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade)

Paštičky s telecím masem a křepelčími vejci
(Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille)