cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí frikasé s liškami

Fricassée d'agneau aux girolles

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky jehněčí kýty, 40 dkg lišek, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek jarní cibulky, 6 dkg másla, 10 cl bílého vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lišky připravte tak, že spodní část nožky otřete a klobouček očistíte kartáčkem pod vodou. Opláchněte je a osušte. Nasekejte petrželku.

www.tacos.cz Rozehřejte velkou zapékací misku a přidejte olej. Maso osolte a opékejte na prudkém ohni 3 minuty z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

www.tacos.cz Oloupejte a rozpulte cibuli a 5 minut ji opékejte na pánvi. Odložte stranou.

www.tacos.cz Ve stejné pánvi přilijte bílé víno a dřevěnou vařečkou vyškrábněte šťávu. Zredukujte na polovinu a vypněte oheň. Předehřejte troubu na 180 °C. Vraťte cibuli a jehněčí do zapékací misky. Přidejte polovinu másla. Vložte na 10 minut do trouby a pravidelně maso polévejte šťávou.

www.tacos.cz Oloupejte a prolisujte stroužek česneku na pánvi se zbytkem másla. Přidejte lišky a za stálého míchání je restujte dalších 5 minut. Mimo oheň přidejte sůl a petrželku. Maso podávejte s liškami a před podáváním přidejte čerstvý pepř.

vloženo 09.11.2024    zobrazeno 41x    verze pro tisk

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Pasta alla zozzona

Kuřecí prsa v medové hořčici

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Telecí řízky zapečené v air-fryer

Bramborové kung pao

Chłodnik litewski

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou
(Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade)

Paštičky s telecím masem a křepelčími vejci
(Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille)