Jehněčí frikasé s liškami - recept cpt. Cooka
Fricassée d'agneau aux girolles
4 porce:  4 plátky jehněčí kýty, 40 dkg lišek, 1 svazek zelené petrželky, 1 stroužek česneku, 1 svazek jarní cibulky, 6 dkg másla, 10 cl bílého vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Lišky připravte tak, že spodní část nožky otřete a klobouček očistíte kartáčkem pod vodou. Opláchněte je a osušte. Nasekejte petrželku.
Rozehřejte velkou zapékací misku a přidejte olej. Maso osolte a opékejte na prudkém ohni 3 minuty z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.
Oloupejte a rozpulte cibuli a 5 minut ji opékejte na pánvi. Odložte stranou.
Ve stejné pánvi přilijte bílé víno a dřevěnou vařečkou vyškrábněte šťávu. Zredukujte na polovinu a vypněte oheň. Předehřejte troubu na 180 °C. Vraťte cibuli a jehněčí do zapékací misky. Přidejte polovinu másla. Vložte na 10 minut do trouby a pravidelně maso polévejte šťávou.
Oloupejte a prolisujte stroužek česneku na pánvi se zbytkem másla. Přidejte lišky a za stálého míchání je restujte dalších 5 minut. Mimo oheň přidejte sůl a petrželku. Maso podávejte s liškami a před podáváním přidejte čerstvý pepř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka