cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras

Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky foie gras, 1/2  šalotka, 7.15 cl mléka, 1.15 dkg másla, 80 dkg jedlých kaštanů, 15 dl kuřecího vývaru, 1/2  celá skořice, 1/2  vanilkový lusk, 2 lžíce fleur de sel, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šalotku oloupejte a nakrájejte. V hrnci rozpusťte máslo a šalotku na něm orestujte. Přidejte kaštany a 5 minut je restujte. Zalijte vývarem a mlékem, přidejte celou skořici. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vařte 35 minut, až kaštany změknou.

www.tacos.cz Odstavte z ohně, část šťávy dejte stranou. Vyjměte skořicovou tyčinku a kaštany rozmixujte. Přidejte trochu odložené tekutiny z vaření, abyste upravili konzistenci polévky, a dochuťte ji solí a pepřem.

www.tacos.cz Rozpůlte vanilkový lusk a vyjměte semínka. Přidejte hrubou sůl (fleur de sel asi nemáte) a promíchejte. Nalijte velouté do misek. Na každou misku položte malý plátek restovaného foie gras a posypte vanilkovou solí.

www.tacos.cz

Recept ze skupiny: Polévky - různé polévky
vloženo 18.12.2024    zobrazeno 11x    verze pro tisk

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Pasta alla zozzona

Kuřecí prsa v medové hořčici

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Telecí řízky zapečené v air-fryer

Bramborové kung pao

Chłodnik litewski

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)