Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Směs nalijte do jednoporcových máslem vymazaných ramekinů o průměru 7-10 cm. Pečte je ve vodní lázni v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25 minut, přikryté mokrým, vyždímaným pečicím papírem. Během posledních 5 minut misky odkryjte. Nechte potom nejméně hodinu vychladnout na pokojovou teplotu.
www.tacos.cz Z gorgonzoly odstraňte kůrku, nakrájejte ji na kousky a vložte do mísy. Smetanu zahřejte v hrnci a těsně před varem ji vypněte, nalijte ji na gorgonzolu a metličkou rozmíchejte, abyste získali hustý krém, přidejte nasekanou petrželku a podle chuti osolte. Povrch paštiky potřete gorgonzolovou omáčkou a doplňte jádry vlašských ořechů.
www.tacos.cz