cpt. Cook
 

Bylinková pomazánka s ořechy

Bylinkový tvaroh s brutnákem

Dip z jogurtu, sýra a šunky

Dip z plísňového sýra

Dip z rokfóru

Dip z ředkviček, jogurtu a sýra

Krém ze žervé

Krkonošská tvarohová pomazánka

Liptavská pomazánka z tvarohu

Liptovská pomazánka

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Pâté di carote con salsa al gorgonzola e noci

Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg mrkve, 1/2  šalotka, bobkový list, máslo, sůl, mletý pepř, 1/2 šálek vody, 4 dkg smetany, 8 dkg gorgonzoly dolce, 2 dkg smetany, zelená petrželka, vlašský ořech
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do hrnce s vodou, kouskem másla a bobkovým listem. Vařte na prudkém ohni, přikryté, dokud se nespotřebuje téměř všechna voda z vaření, mělo by zůstat jen mastné dno. Odstavte z ohně, přidejte smetanu a rozmixujte do krému, dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Směs nalijte do jednoporcových máslem vymazaných ramekinů o průměru 7-10 cm. Pečte je ve vodní lázni v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25 minut, přikryté mokrým, vyždímaným pečicím papírem. Během posledních 5 minut misky odkryjte. Nechte potom nejméně hodinu vychladnout na pokojovou teplotu.

www.tacos.cz Z gorgonzoly odstraňte kůrku, nakrájejte ji na kousky a vložte do mísy. Smetanu zahřejte v hrnci a těsně před varem ji vypněte, nalijte ji na gorgonzolu a metličkou rozmíchejte, abyste získali hustý krém, přidejte nasekanou petrželku a podle chuti osolte. Povrch paštiky potřete gorgonzolovou omáčkou a doplňte jádry vlašských ořechů.

www.tacos.cz

vloženo 29.03.2024    zobrazeno 339x    verze pro tisk

Pažitková pomazánka s ředkvičkami

Pomazánka s ředkvičkami

Pomazánka se sýrem a olivami

Pomazánka se sýrem a zelím

Pomazánka z čedaru s pivem

Pomazánka z hermelínu

Pomazánka z krémového sýra a matjesa

Pomazánka z krémového sýra a ořechů