cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Pasta alla zozzona

Kuřecí prsa v medové hořčici

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Telecí řízky zapečené v air-fryer

Bramborové kung pao

Chłodnik litewski

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou

Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  2  kuřecí stehna, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 7.15 dl vody, 1/2 svazek zeleného chřestu, 115 dkg loupaných čerstvých zelených bobů, 15 dkg černých oliv, 1/2 stroužek česneku, 3  ančovičky, 1/2 lžíce kaparů, 3.15 dkg želatiny, olivový olej, bobkový list, tymián, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem oloupejte cibuli a mrkev a nakrájejte je nahrubo. Vložte je do hrnce a přidejte kuřecí stehna, bobkový list, tymián a trochu hrubé soli. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte asi hodinu. Zkontrolujte, zda je kuře uvařené: čepel nože by měla jít dovnitř bez odporu.

www.tacos.cz Kuře vyjměte, vývar zceďte. Chřest v něm uvařte al dente za 8 až 10 minut (nebo déle, podle jeho velikosti). Vyjměte ho kleštičkami a odložte do mísy s ledovou vodou. Totéž proveďte s fava fazolemi (loupaný bob) a vařte je 5 minut. Želatinu namočte na 10 minut do studené vody, pak ji vyždímejte v rukou a vmíchejte do zcezeného vývaru.

www.tacos.cz Kuře vykostěte. Připravte tapenádu smícháním drceného česneku, ančoviček, kaparů a oliv. V případě potřeby přidejte trochu olivového oleje. Do koláčové formy nebo teriny nalijte polovinu vývaru, naaranžujte vrstvu chřestu, vrstvu kuřete a vrstvu fazolí. Přilijte větší část zbývajícího vývaru a nechte 15 minut odležet v chladničce. Pak vyjměte terinu, povrch potřete tapenádou a zalijte zbylým vývarem (v případě potřeby ohřátým). Přikryjte a ponechejte aspoň přes noc v chladničce.

www.tacos.cz V den D vyjměte terinu z formy a vychutnejte si ji. (Chcete-li terinu vyklopit z formy, přejeďte kolem ní nožem, aby se uvolnily okraje, a poté vložte formu na 10 vteřin do hrnce s horkou vodou. Vyklopte ji na servírovací mísu. Nebo také při přípravě můžete dno formy pokrýt potravinovou fólií.)

vloženo 03.06.2024    zobrazeno 257x    verze pro tisk

Paštičky s telecím masem a křepelčími vejci
(Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille)