Linguine s ricottou a bylinkami - recept cpt. Cooka
Linguine con ricotta e le erbe fini
4 porce: 45 dkg
linguine, sůl, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 2 lžíce nastříhané pažitky, 2 lžíce nasekané hladké zelené petrželky, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 šálek
ricotty, mletý pepř
Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a vložíme těstoviny, opatrně je stlačujeme, až jsou celé zakryté vodou. Vaříme při vysoké teplotě, často promícháváme, dokud nejsou linguine al dente, na povrchu měkké, uvnitř ještě tvrdkavé. Trochu vody z těstovin si odložíme a hotové je zcedíme. V servírovací míse prohodíme těstoviny s olejem a nasekanými bylinkami. Přidáme ricottu a štědře černého pepře a opět prohodíme. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trochu vody z vaření. Ihned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka