Tagliatelle alla zucca e ricotta - recept cpt. Cooka
Tagliatelle s dýní a ricottou
4 porce: 40 dkg
tagliatelle, 30 dkg tykve, 15 dkg
ricotty, olivový olej, několik listů šalvěje, 1 svazek zelené petrželky, 1/2 cibule, muškátový oříšek, sůl
Oloupejte cibuli, nakrájejte nadrobno a nechte zrůžovět na pánvi s trochou oleje, šalvějí a soli. Dýni očistěte a nastrouhejte nahrubo, přidejte k cibuli a vařte 5 - 10 minut na mírném ohni za stálého míchání. Během vaření přidejte několik lžic horkého vývaru nebo vody. Po změknutí dýně přidejte ricottu, špetku muškátového oříšku, promíchejte a ještě společně několik minut prohřejte. Těstoviny tagliatelle uvařte al dente, zceďte a po přidání do horké omáčky promíchejte, přidejte nasekanou petrželku a podávejte horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka