Caserecce s liškami a ragú z divočáka - recept cpt. Cooka
Casarecce con ragù di cinghiale e galletti
4 porce:  32 dkg těstovin caserecce, 20 dkg kančí kýty, 15 dkg lišek, 1  mrkev, 1  cibule, 1  řapíkatý celer, 2  bobkové listy, 1 snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 1  feferonka, 1 šálek červeného vína, 2 šálky hovězího vývaru, 4 dkg uzené ricotty, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
V rendlíku rozehřejeme trochu oleje a pak osmahneme nakrájený řapík celeru, mrkev a cibuli, po chvíli přidáme nasekaný česnek, bobkový list a rozmarýn. Přidáme nakrájené kančí maso se solí a pepřem a dobře osmahneme, zalijeme červeným vínem, které necháme odpařit a pak přidáme hovězí vývar a vaříme na mírném ohni asi hodinu.
V jiné nádobě na troše česnekem ochuceného oleje orestujeme lišky (kuřátka) nakrájené na plátky, osolíme, přidáme petrželku, opepříme a vaříme asi 15 minut. Pak je přidáme s nasekanou feferonkou k masu a společně pár minut podusíme.
Těstoviny caserecce uvaříme v osolené vodě, scedíme a v míse promícháme s ragú, podáváme sypané nakrájenou petrželkou a strouhaným uzeným sýrem ricotta.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka