Tykev smažená na másle [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev smažená na másle

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  tykve (po 300 g, menší), 1/4 hrnečku hladké mouky, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2  vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce strouhanky, 1/2 hrnečku másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme, ale neloupeme. Odkrojíme špičky a nakrájíme podélně na čtvrtiny, které dále nakrájíme na plátky. Připravíme si tři misky, které naplníme následujícím způsobem:

www.tacos.cz - první miska: mouka, sůl, pepř

www.tacos.cz - druhá miska: vejce s citrónovou šťávou

www.tacos.cz - třetí miska: strouhanka

www.tacos.cz

www.tacos.cz Kousky tykve obalujeme postupně ve všech miskách. Obalené kousky rychle osmahneme na rozehřátém másle. Osmažené kousky dáváme na papírový ubrousek osušit. Podáváme s vařenými brambory. Osmažené kousky lze při podávání dochutit kečupem nebo majonézou, ale není to třeba, protože obalovací hmota má velmi dobrou chuť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2130x    verze pro tisk