Taglierini s hráškem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 30 dkg zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený), 115 dkg šunky v jednom plátku, 7.15 dkg másla, 1/2 šťavnatá cibule, 2 lžíce smetany, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na másle posekanou cibulku. Pak přidáme šunku nakrájenou na proužky. Když šunka dostane správnou barvu, vhodíme do kastrolu hrášek a zlehka zamícháme vařečkou. Přidáme sklenici teplé vody s cukrem. Kastrol přikryjeme pokličkou a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Občas při vaření obsah zamícháme. Na konci vaření pokrm osolíme a opepříme. Přidáme posekanou petrželku a smetanu. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a smícháme s připraveným hráškem, který jsme udržovali teplý. Pak pokrm podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2207x    verze pro tisk

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio