Quiche Lorraine s Morbierem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Quiche Lorraine s Morbierem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  lístkové těsto, 10 dkg slaniny, 1/2  cibule, 215 dkg Morbieru, 4  vejce, 3 lžíce kysané smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s proužky slaniny. Lístkové těsto rozprostřeme do kulaté koláčové formy, ořezanými zbytky zvýšíme okraje. Vejce rozšleháme s kysanou smetanou, solí a mletým pepřem. Plátky sýra Morbier poklademe těsto, na ně navrstvíme slaninu s cibulí a pak se vše přelije vaječnou směsí. Půl hodiny pečeme v troubě při teplotě 180 °C.
vloženo 31.10.2009    zobrazeno 2338x    verze pro tisk

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et à la pomme)

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé