Milánské plněné houby [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Milánské plněné houby

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  14  žampiónů, máslo, 1/2 středně velká cibule, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce bešamelové omáčky, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné stejně velké hlavičky hub zespodu vydlabeme. Dřeň z hlaviček přidáme na máslo k jemně posekané cibuli, osolíme, opepříme, vmícháme petrželku a spojíme bešamelem. Touto směsí naplníme kloboučky hub a rovnáme je do máslem vymazané ohnivzdorné misky, pekáče nebo zapékací misky. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zvolna zapékáme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými brambory či bramborovou kaší.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2318x    verze pro tisk

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem