Makaróny ze Sorrenta [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Itálie - Kampánie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny ze Sorrenta

Maccheroni alla sorrentina

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 3  rajčata San Marzano, 1/2 svazek čerstvé bazalky, 30 dkg mozzarelly, 1/2 dl panenského olivového oleje, dobromysl, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zralá rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Listy bazalky opláchneme, oteřepeme vodu a rukama natrháme na kousky. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a na cedníku asi 10 minut zbavujeme syrovátky. Všechny suroviny dáme do mísy, zalejeme olejem, osolíme, opepříme a po promíchání necháme asi hodinu odstát. Těstoviny maccheroni uvaříme al dente, slejeme z nich vodu a promícháme v míse s omáčkou. Podáváme posypané oreganem.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 2116x    verze pro tisk

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)

Masový nákyp s makaróny

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety

Niçoise na těstovinové rýži

Nudle dlouhého života

Nudle char siu

Nudle s cuketami a sýrovou omáčkou

Nudle s masem

Nudle s tuňákem

Nudle se sýrem a ořechy