Kuře smažené v omáčce Villeroi [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Kuře se sójovou omáčkou

Kuře se sójovou omáčkou
(Chicharrones de pollo)

Kuře se sýrem

Kuře se špenátem

Kuře se zeleninou

Kuře se zeleninou

Kuře se zelenou cibulkou

Kuře se žampióny

Kuře se žampióny

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře smažené v omáčce Villeroi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kuřata, sůl, strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání,

Omáčka: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 3/4 šálku žampiónů nebo malých hříbků, 1/2 lžička másla, 2  vejce, zelená petrželka, 15 dkg šunky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší kuřata rozpůlíme a v osolené vodě je do poloměkka uvaříme. Pak oddělíme křidélka a stehýnka a nastříháme na porce, které pokud možno vykostíme.

www.tacos.cz Příprava omáčky: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a vymícháme do hladka na hustší kaši. Žampióny podusíme na másle s petrželkou, osolíme je a přidáme do povařené jíšky. Přimícháme žloutky, usekanou šunku, přisolíme a okořeníme. V této omáčce obalíme porce a necháme je položené na talířích zaschnout. Pak je obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a smažíme. Hotové položíme na papírové ubrousky k okapání a po urovnání na mísu je pokropíme rozehřátým máslem. Zdobíme dílky citrónu a snítkami petrželky.

www.tacos.cz Příloha: opékané brambory, malé vařené, sypané petrželkou, smažené lupínky či hranolky, saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2317x    verze pro tisk

Kuře smažené v těstíčku

Kuře Sonora

Kuře Sydney

Kuře tabako

Kuře Tamara

Kuře teriyaki

Kuře Tikka

Kuře Tokio

Kuře v balíčku