Kantonské maso [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kantonské maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg celeru, 1/2 větší cibule, olej, sůl, 15 lžic sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1/2 šálek vývaru z masoxu, mletý pepř, glutasol, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s bílkem, škrobem, osolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Celer očistíme, nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a vychladíme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a cukru si připravíme zálivku. Odleželé maso ve větším množství oleje prudce opečeme, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme zeleninu. Orestujeme, zalijeme zálivkou a krátce podusíme. Dochutíme pepřem a solí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3879x    verze pro tisk

Katalánské roštěnky

Kežmarská roštěná s rösty

Klatovský závitek

Královské roštěnky

Krokety z vařeného masa

Lovecká ruláda

Maďarské roštěnky se smetanou

Maffé

Marinovaná roštěná

Marinovaný hovězí rumpsteak

Maso na víně

Masové kostky po čínsku

Medailónky na kanapkách

Mginah

Milánská pečeně

Milánská roštěnka

Minutka s garam másalou

Moravská roštěná

Moravský divoký šíp