Hovězí Stroganoff [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí Stroganoff

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg bifteků nakrájených na proužky, 1/2 lžíce másla, 2  cibule nakrájené na kolečka, 10 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 2.15 dl hovězího vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 dl kysané smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozpálíme polovinu másla a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev dáme zbytek másla, přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Přidáme žampióny a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, osolíme a vaříme dalších 5 minut. V misce smícháme mouku a kysanou smetanu, pomalu vmícháme k zelenině a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Maso vrátíme do pánve, promícháme a dobře prohřejeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3225x    verze pro tisk

Hovězí špejle

Hovězí tokáň na majoránce

Hovězí Tokyo

Hovězí Verona

Hovězí závitek po pražsku

Hovězí závitek s křenem

Hovězí závitky

Hovězí závitky plněné zelenou paprikou

Husarské závitky

Chile con carne

Chilli con carne

Chilli con carne podle Gregory Pecka

Individuální wellingtony

Jazyk s polskou omáčkou

Jednoduché curry z hovězího a rajčat

Jídlo pro horké letní večery

Kalifornské marinované hovězí

Kalkatské hovězí maso na karí

Kang-šao-zou-š