cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bit-gra   mor-pro   rag-vas   

Morlacco

Parmigiano Reggiano
(parmazán)

Pecorino Romano

Piacentinu ennese

Provola delle Madonie

recept ze stránek www.tacos.cz
Provola delle Madonie: 1. obrázekProvola delle Madonie: 3. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sicilský sýr Provola delle Madonie (někdy uváděn jako Provolla) je sýrem typu "pasta filata" (vláknitý sýr) vyráběným ručně mlékaři z kravského mléka starobylou technikou na dřevěném zařízení. Má tvar hrušky s kulatou hlavou nahoře nebo jen baňky, kůrka je slámově žlutá, struktura bílá přecházející do slámové žluti, konzistence hladká a pevná. Chuť sladká a delikátní, pokud uvidíte provolu s tmavou kůrou, jde zřejmě o uzenou variantu. Váží kolem 1 kg. Zrání probíhá 10 - 15 dnů v zavěšeném stavu na čerstvém povětří.

www.tacos.cz Oblastí výroby je park Madonie, krajina stejnojmenného masivu v provincii Palermo je specifická svými tradičními zootechnologiemi, přírodními pastvinami, které sýrům dodávají aroma.

vloženo 28.09.2009    zobrazeno 3976x    verze pro tisk