cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bas-par   

Basiron pesto

Gouda

Leyden

Maasdammer

recept ze stránek www.tacos.cz
Maasdammer: 4. obrázekMaasdammer: 6. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maasdammer je holandský sýr švýcarského typu. Byl vymyšlen jako levnější konkurence ementálu. Prodává se od stáří nejméně 4 týdnů, zraje rychleji než ostatní holandské sýry. Vyrábí se stejným procesem jako ementál z kravského mléka a podobně jako ementál také obsahuje v hladké žluté mase velké bubliny vznikající během zrání. Chuťově ale bývá sladší a ořechovější, je i měkčí díky vyššímu obsahu vlhkosti. Někdy také bývá povoskován jako gouda. Je výborný jako desertní sýr s ryzlinkem, nebo na sendviče či toasty.
vloženo 28.09.2009    zobrazeno 5243x    verze pro tisk

Parrano