cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

fiocchetti

fiocchi

fiocchini

francesine

fregnacce

fricelli

fusilli

fusilli paesani

fusilloni

garganelli

recept ze stránek www.tacos.cz
garganelli: 4. obrázekgarganelli: 6. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vaječné garganelli jsou další z těstovin s vlastním typickým tvarem. Pocházejí z oblasti Romagna. Jde o malé trubičky s rýhovaným povrchem, na rozdíl od jiných se ale nevyrábějí krájením delších trubic, ale ručně tradičně navinutím čtverečku těsta po diagonále na kulatou hůlku, podložku tvoří nástoj zvaný pettine, hřebínek, což je rámeček s napnutou osnovou z provázků. Poválením smotku po této osnově se vytváří na povrchu těstovin ona rýhovaná struktura. Obvykle se podávají s masovým ragú, se šunkou a podobně.
vloženo 16.11.2009    zobrazeno 6264x    verze pro tisk