cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

fiocchetti

fiocchi

fiocchini

francesine

fregnacce

fricelli

recept ze stránek www.tacos.cz
fricelli: 4. obrázekfricelli: 6. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny fricelli z oblasti Puglia na jihu Itálie jsou ručne rolovány ve tvaru malé zavinuté kánoe, delší než jim podobné cavatelli a způsobem výroby velmi podobné jako strozzapreti. Jsou vyráběny z nejjednodušsího těsta, jen mouka a voda, jejich drsnější povrch přímo svádí ke spojení s omáčkami a ragú, ale i s lilkem nebo plody moře.
vloženo 24.11.2009    zobrazeno 4606x    verze pro tisk

fusilli

fusilli paesani

fusilloni

garganelli