cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


aci-pio   

acini di pepe

anchellini

fregula

recept ze stránek www.tacos.cz
fregula: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé kulaté, nepravidelné granule, ručně rolované z vodou pokropené semoliny (někdy se šafránem) o průměru 2 - 6 mm, jsou typické těstoviny z jižní Sardínie - někde se používá názvu fregula, jinde fregola nebo také freula. Podává se opečená v troubě, jako příloha k rajčatovým omáčkám a škeblím.
vloženo 25.01.2010    zobrazeno 3510x    verze pro tisk

grattoni

piombi