cpt. Cook
 

Mladé brukve vařené

Nadívané kedlubny

Plněné kedlubny
(Chou-rave farci)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zadělávané kedlubny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kedluben, 4 dkg rostlinného tuku nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek mléka nebo vývaru z kedluben,  špetka muškátového květu, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z očištěných kedluben odstraníme zdřevnatělé části, nakrájíme je na plátky, mladé lístky nakrájíme na nudličky a přidáme ke kedlubnám, zalijeme nevelkým množstvím vody, jen co by byly potopené, osolíme a dusíme téměř doměkka. Mezitím zpěníme na rozehřátém tuku mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme mlékem a trochou vývaru z kedluben, vyšleháme, přisolíme a zeleninu zalijeme. Pomalu vaříme, až jsou kedlubny měkké. Ochutíme špetkou pepře, muškátovým květem a zelenou petrželkou. Zadělávané kedlubny můžeme podávat jako samostatný pokrm s bramborem nebo jako přílohu k vařenému hovězímu nebo vepřové kotletě připravené jako minutka.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5933x    verze pro tisk