Spekpannekoeken recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Slaninu nakrájejte na proužky asi 1/2 cm široké. Na středně velké pánvi rozpalte trochu oleje a část slaniny na něm za střední teploty osmahněte dokřupava, asi 2-3 minuty. Nalijte na slaninu část těsta, vytvořte omeletu o průměru asi 16 cm a po obou stranách ji osmažte. Stejným způsobem připravte další omelety (počítejte dvě na porci, podle toho dělte slaninu a těsto), hotové udržujte teplé. Špekové omelety servírujte teplé, pokapané řepným sirupem.
www.tacos.cz Poznámka: špekové omelety jsou v Holandsku považovány za typické jídlo ke svačině, ke kávě, ale podávají se také k obědu, často s kompotem nebo zeleninovou přílohou.
www.tacos.cz Tip: jako doplněk můžete ještě oloupat dvě jablka, rozčtvrtit je, vykrojit jadřince, jablka pokrájet na plátky a podusit se slaninou. Bez slaniny a jenom s jablky získáte chutný dezert.