cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Dýňové rohožky
(Paillassons de courges)

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Francie - Nice   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Socca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg cizrnové mouky, 4.15 dl vody, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 kapka citrónové šťávy, 1/2  jarní cibulka, několik snítek tymiánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Socca je jihofrancouzský název pro tradiční cizrnový koláč rožšířený po celém jihu z Toskánska, kde jej najdete pod jménem farinata.

www.tacos.cz Mouku smíchejte s vodou. Přidejte polovinu olivového oleje, citronovou šťávu a špetku soli, opepřete. Těsto odstavte a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici (čím déle odpočívá, tím lépe).

www.tacos.cz Jarní cibulku omyjte a podélně rozkrojte na čtvrtiny včetně stonku. Smažte je na velké pánvi na druhé polovině olivového oleje. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na koláč nebo pizzu vymažte olejem a zalijte ji těstem socca. Na povrch naaranžujte cibuli a snítky tymiánu. Vložte do trouby na 15 až 20 minut.

www.tacos.cz Soccu servírujte horkou nebo ji před podáváním vložte zpět do trouby na několik minut.

vloženo 27.09.2022    zobrazeno 465x    verze pro tisk

Sýrové lívanečky