Slovenský bramborový salát jarní se smetanou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg nových brambor, sůl, vinný ocet, 4 vejce, 1/2 lžíce hořčice, 1/4 l kysané smetany, zelená petrželka, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nové brambory nebo rohlíčky uvaříme, oloupáme a vychladlé nakrájíme na kolečka. Osolíme je a jen trochu okyselíme slabým vinným octem. Zvlášť na tvrdo uvaříme vajíčka, vybereme z nich žloutky a dobře je utřeme s hořčicí, přidávajíce po trochách kyselou smetanu, až vznikne hustá omáčka. Podle potřeby osolíme a přimícháme sekanou zelenou petržel a hodně pažitky, nebo aspoň trochu strouhané cibulky. Pak brambory a omáčkou promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny rozležeti; nahoře sypeme sekanými zbylými bílky.