Pestrý salát Gyros
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 hlávkový salát, 1/2 menší salátová okurka, 1/2 cibule, 3 papriky, 6 rajčat, sůl, 1/2 lžička gyrosu, 1/2 špetka moučkového cukru, ocet nebo citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce sezamových semínek (pražených nebo opražených obilných klíčků)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky a plátky, promícháme se solí, kořením gyros, cukrem, octem a olejem. Necháme v chladu asi 1/4 hodiny uležet a před podáváním posypeme opraženými obilnými kíčky nebo sezamem (můžeme i vynechat). Doplníme-li salát vařenými vejci nebo kousky šunky, postačí jako lehká večeře doplněná topinkami z bílé veky.