Paprika s endivií a mandlemi
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg červených paprik nebo oranžové, 215 dkg štěrbáku nebo kadeřavého hlávkového salátu, 15 dkg mandlí, citrón, olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mandle vhodíme do vařící vody, krátce necháme přejít varem, slijeme, propláchneme a uvolněné slupky sloupneme. Pak mandle na drobno posekáme. Několik mandlí si ponecháme na ozdobu hotového salátu. Papriku omyjeme, vykrojíme semeníky a pak nakrájíme na kostičky. Listy endivie (štěrbáku) omyjeme a drobně nakrájíme na nudličky. Obojí zeleninu vložíme do misky a promícháme s mandlemi na drobno posekanými. Citrón vymačkáme a šťávou salát okyselíme, zakapeme olejem a podle chuti osolíme. Před podáváním jednotlivé porce zdobíme plátkem citrónu a celou mandlí.