Grapefruit s červeným zelím
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 115 dkg červeného zelí, 1/2 grapefruit, 1/2 jablko, 1/2 kiwi, 1/2 citrón, 1/2 snítka kopru, 1.15 dl kysané smetany, 1/2 stroužek česneku, olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červené zelí pokrájíme na tenké nudličky. Grapefruit oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky, které ještě překrojíme. Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Tyto suroviny vložíme do salátové mísy, přisypeme nasekaný kopr a zalijeme zálivkou. Nálev si připravíme ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, šťávy z citrónu a špetky soli. Nalijeme na základní suroviny a promícháme. Salát rozdělíme na porce a těsně před podáváním ozdobíme plátky kiwi.