www.tacos.cz Ve vinném nebo jiném octě rozpusťte sůl. Přidejte pepř a olej a zakvedlejte, až zálivka mírně zhoustne. Ochuťte a obměňte případně jinými přísadami. Můžete použít také trochu cukru. Rozpusťte jej hned na začátku v octě.
www.tacos.cz Česneková zálivka: oloupejte nejdříve půl stroužku česneku, osolte a jemně rozetřete. Potom jej rozmíchejte s octem, pepřem a olejem.
www.tacos.cz Bylinková zálivka: na drobno rozsekejte bazalku, kopr, mátu, anýz, petržel (nebo pažitku) a dejte 4 lžíce do dresinku.
www.tacos.cz Cibulová zálivka: oloupejte malou cibuli a jemně nastrouhejte nebo oloupejte šalotku, která má pronikavější chuť, a nakrájejte ji na kostičky.
www.tacos.cz Hořčičná zálivka: začněte přípravu lžičkou ostré hořčice a trochou drobně nakrájeného kopru nebo jemně nastrouhaného křenu (viz obrázek).
www.tacos.cz Zálivka s vejcem: nakrájejte uvařená vejce na kostičky a přidejte do marinády. Kromě toho podle chuti i nakrájenou pažitku.
www.tacos.cz Citrónová zálivka: nahraďte ocet citrónovou šťávou. Podle chuti ochuťte strouhanou cibulí, česnekem nebo jemně nasekanými bylinkami.
www.tacos.cz Rozpočet na jednu porci: 60 g hlávkového salátu nebo 125 g zeleniny (nakrájené nebo nastrouhané) a 1 lžíce zálivky.
www.tacos.cz