Croûte po italsku
Croûte à l'italienne
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 10 g másla, 4 plátky šunky, 1/2 cibule, 1/2 rajče, 1/2 svazku bazalky (nebo sušená), sůl, mletý pepř, mletá paprika, 4 plátky chleba (pain de campagne), 30 dkg tvrdého sýra Appenzeller
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šunku nakrájenou na proužky a nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme oloupaná rajčata zbavená tekutiny a nadrobno nasekaná, nakrájenou bazalku, okořeníme a dusíme 3 minuty. Pak udržujeme v teple. Plátky chleba (mohou být potřené česnekem) dáme na talíř, překryjeme je plátky Appenzelleru a dáme do předehřáté trouby (220 °C), dokud sýr nezačne tát. Podáváme na předehřátých talířích s omáčkou a ozdobíme bazalkovým lístkem.