cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Houbové nočky s máslem a šalvějí

Gnocchetti di funghi, burro e salvia

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg žampiónů, 115 dkg hladké mouky 00, 15 dkg krupice, 3 dkg parmazánu, 2 dkg sušených hub, 1/2  šalotka, 1/2  bobkový list, šalvěj, zelená petrželka, rostlinný olej, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravte si “krystalizovanou“ petrželku: Na talířek rozložte potravinovou fólii a potřete ji rostlinným olejem. Položte na ni dobře omyté, osušené a roztažené petrželové lístky. Potřete je také rostlinným olejem a přikryjte je druhým kusem fólie. Ohřejte v mikrovlnné troubě na maximální výkon po dobu 2-3 minut.

www.tacos.cz Dejte sušené houby namočit do hrnku vroucí vody, ponechejte změknout pár minut, poté je vyjměte, odložte stranou, vodu si uchovejte. Očistěte a opláchněte žampiony, nakrájejte je na plátky. Nakrájejte šalotku, osmahněte ji na pánvi s trochou oleje, špetkou soli a lžící vody ze sušených hub. Přidejte žampiony a restujte je s bobkovým listem po dobu asi 5-6 minut. Vypněte, když zůstává ještě trochu tekutiny v pánvi. V mixéru pak rozmixujte spolu s namočenými sušenými houbami a několika lžícemi vody z nich.

www.tacos.cz Pak tuto směs zpracujte s moukou, krupicí a nastrouhaným parmazánem, dokud nezískáte měkké, ale pevné těsto: případně upravte množství mouky, přidávejte po troškách, pokud by těsto bylo příliš měkké. Dejte těsto do sáčku na zdobení a nechte ho odpočívat 15 minut.

www.tacos.cz Uřízněte rožek sáčku, vytvořte otvor asi 1 cm a držte ho nad hrncem s vroucí osolenou vodou: těsto vytlačujte a odkrajujte nožem na malé nočky, které necháte padat přímo do vody. Vedle si připravte pánev s rozpuštěným máslem s pár lístky šalvěje.

www.tacos.cz Gnocchi vařte, dokud nevyplavou na povrch a hotové přeneste děrovanou naběračkou do pánve s máslem. Párkrát prohoďte, aby se obalily omáčkou a podávejte zasypané petrželkou.

vloženo 25.09.2025    zobrazeno 94x    verze pro tisk

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)