cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem

Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  70 dkg lososa bez kůže, 1/2 kg brambor, 30 dkg baby špenátu, 1/2  šalotka, 2 stroužky česneku, 1/2 svazek kopru, 3 l šlehačky, 3 dl mléka, 4 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce olivového oleje, 2 špetky strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na poměrně tenké plátky. V hrnci smíchejte mléko a smetanu. Přidejte oloupaný stroužek česneku, muškátový oříšek a velkou špetku soli. Přiveďte k varu. Vmíchejte brambory, vařte je 10 minut a důkladně je sceďte. Zcezenou tekutinu dejte zatím stranou.

www.tacos.cz Oloupejte šalotku a nakrájejte ji. Smažte ji 3 minuty na pánvi s olivovým olejem a poté přidejte opláchnutý a osušený špenát. Přidejte sůl a pepř a restujte ještě 2 minuty, zbavte tekutiny.

www.tacos.cz Zbylý stroužek česneku oloupejte, odstraňte jádro a nakrájejte ho. Nasekejte kopr. Z lososa odstraňte kosti, pokud jsou, a maso nakrájejte na kostky.

www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte polovinu másla, přidejte prosátou mouku a promíchejte. Přilijte tekutinu z vaření brambor a šlehejte, dokud se neobjeví první bublinky. Přidejte dvě třetiny kopru a česnek, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Do máslem vymazané misky položte vrstvu brambor. Zalijte je trochou koprové smetany, rozložte na kostičky nakrájeného lososa a špenát, zalijte zbylou smetanou a navrch rozložte plátky brambor. Na gratinovaný pokrm dejte zbylé máslo nakrájené na malé kousky a pečte 20 minut. Posypte čerstvým koprem a rychle podávejte.

vloženo 23.11.2022    zobrazeno 479x    verze pro tisk

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)