cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paprikové sformatino s cuketovou salsou

Sformatino di peperone e salsa di zucchine

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  80 dkg červených paprik, 150 dkg cukety, 23 dkg smetany, 3 dkg grana padano, 3  vejce, majoránka, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sformatino je italské jídlo, zeleninové pyré s vajíčkem, nákyp zapečený v malých formičkách ve vodní lázni a nakonec vyklopený na talířky.

www.tacos.cz Papriky potřete trochou oleje a pečte je ve 230 °C po dobu asi 30 minut. Očistěte cukety a oloupejte z nich škrabkou na brambory tenké proužky, které budou sloužit na ozdobu. Pak je podélně rozkrojte čtvrtky, potřete olejem a pečte spolu s větvičkou majoránky ve 230 °C po dobu 20 minut. Oškrábané zelené slupky blanšírujte v osolené vroucí vodě po dobu 3 minut, poté je ochlaďte ve vodě s ledem.

www.tacos.cz Vyklopte cukety z trouby a rozmixujte je s olejem, lístky majoránky a trochou těch zelených slupek, aby směs získala barvu.

www.tacos.cz Papriky z trouby vyjměte a dejte je do mísy pokryté fólií na 10 minut. Oloupejte slupky a zbavte papriky semen, poté rozmixujte dužinu se smetanou, vejci, nastrouhaným grana padanem, špetkou soli a špetkou pepře, až získáte hladkou směs.

www.tacos.cz Vymažte formičky (ramekiny) olejem a směs do nich nalijte. Poduste je ve vodní lázni po dobu 35 minut nebo na páře v troubě na 150 °C po dobu 30 minut. Misky vyklopte a podávejte teplé na cuketové omáčce. Ozdobte před servisem zbývajícími zelenými proužky, odkapanými a usušenými, a lístky majoránky, zakápněte olejem a přidejte trochu pepře.

Recept ze skupiny: Zelenina a houby - papriky
vloženo 25.09.2025    zobrazeno 89x    verze pro tisk

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)