cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šakšuka s krevetami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  salátový fenykl, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička chilli pasty, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžička kmínu, 1/2  bobkový list, 1/2 lžíce růžové harissy, 1/2 lžíce přírodního cukru, 1/2 lžíce pernodu, 40 dkg nakládaných rajčat, 20 dkg syrových tygřích krevet, 4  vejce, koriandrové lístky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Do velké silnostěnné pánve nalijte olivový olej a postavte ji na mírný oheň. Nakrájejte na tenké plátky cibuli, fenyklovou bulvu, řapíkatý celer a stroužky česneku. Přidejte je do pánve a smažte 2-3 minuty, dokud nezprůsvitní. Vmíchejte chilli, papriku, kmín, bobkový list, růžovou harissu, cukr, Pernod a rajčata. Přiveďte k varu a poté 10-15 minut povařte.

www.tacos.cz Tygří krevety oloupejte. Rajčatový základ vyklopte do zapékací misky a přidejte krevety. Na povrchu omáčky udělejte důlky a do každého z nich rozklepněte vejce. Dochuťte solí a pepřem. Zapečte v troubě 6-8 minut, dokud krevety nezrůžoví a vejce nebudou tak akorát. Lístky koriandru nahrubo nasekejte, ozdobte jimi povrch a ihned podávejte.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 84x    verze pro tisk

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)