cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šakšuka s masovými kuličkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mletého masa (napůl vepřové a hovězí), 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžička mletého kmínu, 1/2 lžíce olivového oleje, 2  červené cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  chilli paprička, 1/2  žlutá paprika, 1/2  červená paprika, 10 g koriandrových lístků, 80 dkg nakládaných rajčat, 7.15 cl bílého jogurtu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté maso, chilli, mletý koriandr a polovinu kmínu smíchejte v míse a rukama dobře zmáčkněte, aby maso zůstalo pohromadě a nerozpadalo se. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na velkou mělkou pánev (s poklicí) postavenou na střední teplotu kápněte olej. Jakmile se rozpálí, smažte masové kuličky, dokud nebudou po celém povrchu hnědé, a poté je pomocí děrované lžíce vyjměte na talíř.

www.tacos.cz Cibuli nakrájejte nadrobno a vyklopte ji do pánve. Snižte teplotu na středně nízkou. Smažte 8-10 minut, dokud nezměkne, ale nezezlátne. Česnek rozmačkejte nebo nastrouhejte najemno, chilli papričku nakrájejte najemno (pokud chcete, zbavte ji semínek) a stonky a listy koriandru nasekejte zvlášť. Vmíchejte česnek, zbylý kmín, chilli a stonky koriandru. Vařte další minutu, pak nakrájejte papriku na plátky, vmíchejte ji a restujte dalších 5 minut.

www.tacos.cz Přilijte nakrájená rajčata a poduste 5 minut, poté přidejte masové kuličky zpět do pánve a přikryté vařte 10-15 minut, v polovině vaření je obraťte. Před podáváním je pokapejte jogurtem a posypte lístky koriandru.

www.tacos.cz Příloha: křupavý chléb

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 84x    verze pro tisk

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)