salát z bulguru: 7.15 dkg bulguru nebo kuskusu, 1.15 dl vody, 1/2 citrónu, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/4 salátové okurky, 2 rajčata, 1/2 lžíce máty peprné nebo koriandru, 10 dkg fety, hummus nebo tzatziky
www.tacos.cz Fritézu rozehřejte na 190 °C. Mleté vepřové maso vložte do velké mísy spolu s nastrouhanými bramborami, nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, kmínem, uzenou paprikou, chilli vločkami a trochou soli. Dobře promíchejte a poté rozdělte na stejně velké kuličky, po dvou na porci. Každou pevně stlačte do tvaru klobásky a nebojte se, když nebudou dokonalé. Přendejte je do koše horkovzdušné fritézy, zastříkněte olejem ve spreji a smažte 15-18 minut, v polovině smažení je otočte, dokud nezhnědnou a nejsou propečené.
www.tacos.cz Vymačkejte dva plátky citronu do olivového oleje a směs vmíchejte do bulguru s trochou koření. Vmíchejte na kostičky nakrájenou okurku, nakrájená rajčata a nasekané bylinky a rozdělte na talíře. Navrch dejte kofty a podávejte s našlehanou fetou nebo hummusem a klínky citronu na vymačkání.
www.tacos.cz