Špagety s růžičkovou kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce: 37.5 dkg špaget, 1 lžíce olivového oleje, 37.5 dkg růžičkové kapusty, 1 lžíce aceta balsamica, 1/2 šálku
ricotty, 6 cl lískových ořechů, 2 lžíce zelené petrželky, parmazán, sůl, mletý pepř
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vařte těstoviny podle návodu, až jsou al dente. Těstoviny slijte, ponechte si 1/2 šálku vody z vaření a vraťte je do hrnce.
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte očistěnou a rozpůlenou růžičkovou kapustu a za stálého míchání restujte 8 minut do změknutí. Osolte a opepřete. Přilijte balsamico a vařte 2 minuty, dokud se neodpaří.
Do hrnce ke špagetám přidejte ricottu, odloženou vodu z vaření a směs růžičkové kapusty a promíchejte, aby se těstoviny obalily. Podle potřeby posypte nahrubo nasekanými a opraženými lískovými oříšky, petrželkou a strouhaným parmazánem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka