Bílé lasagne se šunkou a sýrem - recept cpt. Cooka
Lasagne biance con prosciutto e formaggio
4 porce: 25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 15 dkg šunky, 25 dkg
ricotty, 10 dkg italského sýra montasio, případně gruyére nebo ementál, 5 dl bešamelové omáčky, parmazán podle potřeby, 1 snítka rozmarýnu, máslo
Uvařenou šunku nakrájejte nahrubo a nechte ji stranou. Rukama rozdrobte ricottu a tvrdý sýr nastrouhejte na struhadle s velkými otvory.
Zapékací misku vymažte máslem, na dno rozetřete několik lžic bešamelové omáčky a na ni položte první plát těsta, přikryjte bešamelovou omáčkou, šunkou, ricottou a sýrem. Posypte strouhaným parmazánem a nasekanou snítkou rozmarýnu. Takto pokračujte, dokud nebudou všechny ingredience vyčerpány.
Nakonec přijde vrstva těsta potřít bešamelovou omáčkou, posypat strouhaným parmazánem a položte několik kousků másla. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Aktivujte funkci grilování, aby se na povrchu vytvořila kůrčička. Po vyjmutí z trouby nechte lasagne několik minut odpočívat a poté je podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka