Zapečená tykev se špenátem - recept cpt. Cooka
Gratin de potiron aux épinards
4 porce: 1 máslová tykev, 2 stroužky česneku, olivový olej, 1 cibule, 30 dkg špenátu + trochu na ozdobu, 2 vejce, 30 dkg
ricotty, 5 cl mléka, 15 dkg halloumi, 4 lžíce semínek podle vlastního výběru, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Máslovou dýni oloupejte a nakrájejte na kostky. Česnek oloupejte a prolisujte. Smíchejte dýni s česnekem a kapkou olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
Oloupejte a nakrájejte cibuli a 3 minuty ji smažte na olivovém oleji. Po troškách přidávejte špenát a redukujte, osolte a opepřete. Po uvaření špenát prolisujte v cedníku, abyste z něj odstranili co nejvíce vlhkosti. V míse rozšlehejte vejce s ricottou a mlékem, osolte a opepřete.
Polovinu dýně rozprostřete na dno olejem vymazané zapékací misky, přidejte polovinu ricotty a špenát. Nakonec přidejte zbylou dýni a ricottu. Posypte je strouhaným halloumi a semínky a pečte 20 minut. Ozdobte špenátem a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka