Těstoviny plněné máslovou tykví a sýrem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 lžíce extra virgin olivového oleje, 1 máslová tykev, 2 lžíce tymiánu, 1 špetka chilli vloček, sůl, mletý pepř, 10 dkg šunky prosciutto, 50 dkg těstovin conchiglioni (velké mušle), 40 dkg
ricotty, 10 dkg italského sýra fontina, 40 dkg rajčatové omáčky, 20 dkg mozzarelly, bazalka na podávání
Předehřejte troubu na 190 °C. Na plechu smíchejte olivový olej, máslovou dýni nakrájenou na kostičky, tymián a po špetce vloček červené papriky, soli a pepře. Na dýni položte prosciutto. Pečte 15 minut, dokud není prosciutto křupavé.
Vyjměte šunku a dejte ji stranou. Pokud dýně potřebuje více času, vraťte ji do trouby na dalších 10 minut nebo do změknutí. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Slijte je a propláchněte ve studené vodě.
Ve středně velké míse smíchejte ricottu, fontinu a pečenou máslovou dýni. Dochuťte solí a pepřem. Při sestavování nalijte na dno zapékací misky jednu sklenici rajčatové omáčky. Každou mušli naplňte 1 lžící sýrové a dýňové směsi a vložte do zapékací misky s omáčkou. Navrch dejte zbývající rajčatovou omáčku a mozzarellu. Pečte 20-25 minut nebo až se sýr roztaví a na povrchu lehce zhnědne.
Mušle podávejte posypané křupavou šunkou a bazalkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka