Fusilli, ricotta e funghi - recept cpt. Cooka
Fusilli s ricottou a houbami
4 porce: 32 dkg těstovin fusilli, 15 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, 20 dkg
ricotty, 5 dkg parmazánu, 1 dl zeleninového vývaru, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř, bazalka podle chuti na ozdobu
Žampiony očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili nečistoty. Nakrájejte je na 1/2cm plátky a dejte stranou. Na pánvi s trochou oleje osmahněte stroužek česneku, přidejte houby a několik minut je restujte. Podlijte bílým vínem, snižte teplotu, přidejte naběračku vývaru nebo vody, osolte a opepřete a vařte několik minut, dokud houby nezměknou.
V hrnci přiveďte k varu velké množství osolené vody a uvařte těstoviny fusilli podle návodu na obalu. Omáčku odstavte z ohně, přidejte ricottu a nastrouhané Parmigiano Reggiano a promíchejte. Těstoviny slijte, ponořte je do houbové omáčky a promíchejte, aby nasály všechny chutě. Ihned podávejte s čerstvými lístky bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka